Een voorbeeld...

Drie dagen (vier nachten) in Chantefable

Tulle
Tulle

Eerste dag: u maakt een wandeling vanaf Chantefable naar Tulle (2 km) en ontdekt de middeleeuwse straatjes, de monumenten, de musea en de prachtige uitzichten over de stad.

Rond het middaguur kunt u picknicken of eten in een restaurant. 's Avonds kunt u eten in een restaurant of in Chantefable. We serveren geen maaltijden, maar u kunt door u meegenomen maaltijden nuttigen, picknicken of iets opwarmen. In de tuin staat de barbecue tot uw beschikking.

 


Het Canal des Moines
Het Canal des Moines

Tweede dag: Aubazine. Via een toeristische route bezoekt u Cornil (kerk, kasteelruïne), de Puy de Pauliac (uitzichtpunt), Aubazine (kloosters, canal des moines - door monniken in de middeleeuwen aangelegd kanaal -, wandeling van een uur) en het  Lac du Coiroux (zwemmen). U kunt picknicken in  Aubazine, waar echter ook enkele goede restaurants zijn. Ons voorstel voor de avond: zie de eerste dag.

 


Beaulieu-sur-Dordogne
Beaulieu-sur-Dordogne

Derde dag: Beaulieu sur Dordogne. Bezoek aan Sainte Fortunade (kerk, park en kasteel), Roche de Vic (mooiste uitzicht van de streek) en Beaulieu-sur- Dordogne (middeleeuwse stad, strand, wandeling). Wat het eten betreft: er zijn leuke restaurants in  Sainte Fortunade, Quatre routes en Beaulieu. De avond kunt u op dezelfde manier invullen als de eerste twee avonden.

 Bovenstaande is een voorbeeld. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan  Collonges-la-Rouge, Turenne, de watervallen van Gimel, de bergketen de Monédières, het plateau de Millevaches, het dal van de Vézère, Uzerche, de stad Corrèze, het viaduc des Rochers Noirs, het kasteel Ventadour, de kasteelruïnes 'les Tours de Merle', Argentat en het Dordognedal, 'de riviera van de Corrèze'…

 

U komt er dan al snel achter dat drie dagen niet voldoende zijn. Zeker niet als u ook nog wilt genieten van ons zwembad, de rust in onze tuin of van een van de mooie stranden die zijn aangelegd aan de vele meren in de Corrèze.